Grete Prytz Kittelsen var utdannet gullsmed og emaljekunstner - er i dag å betrakte som Skandinavias ukronede designdronning.

Cathrineholm ble grunnlagt som jernverk i 1829

Cathrineholm - sammen med Grete Prytz Kittelsen - står i sammen som kanskje en av tidenes største norske design-suksesser. Cathrineholm blir i 2016 igjen relansert under samme navn og i autentisk utførelse og design. Cathrineholm er å finne hos utvalge forhandlere i Norge og har raskt fått massiv oppmerksomhet og suksess blant sluttforbrukere. 

Bo Bedre AS våre merker Cathrineholm
Cathrineholm of norway.png
CH 1.jpg
cathrineholm of norway.jpg

MATERIALE

Som originalen fra 60-tallet, blir fremdeles dagens Cathrineholm produkter produsert på samme måte. Produktet i stål blir stadig håndmalt i opprinnelige farger, deretter brent i høy temperatur for varig holdbarhet. Produktene er også nå godkjent for bruk til servering av mat.

Imerco20170316_19609 kop3i.jpg

FORM

De organiske og tidløse formene Grete Prytz Kittelsen gav produktene, er videreført identisk i dagens produksjon. Hennes funksjonelle og brukervennlige design, gir Cathrineholm of Norway produktene en naturlig plass i vårt nordiske kjøkken. 

FARGER

Cathrineholm of Norway har videreført dens opprinnelige tydelige fargeskala, akkurat som det ble lansert på 60-tallet. Med sitt tidløse valg av tydelige farger, traff Cathrineholm og Grete Prytz Kittelsen en trend i tiden – stadig like aktuell!

Cathrineholm of Norway.jpg
CH_Stripes_orange_miljø_3 copy.jpg
 

«Stripes Collection» er den første i rekken produkter som relanseres under det tradisjonsrike navnet «Cathrineholm»

ARVEN ETTER CATHRINEHOLM

Cathrineholms historie strekker seg helt tilbake til 1829. Cathrineholm ble grunnlagt som jernverk i Halden, Norge. Fabrikken startet opprinnelig med produksjon av nagler og kjetting til maritimt bruk og støpegods, samt husholdning og jordbruksredskaper. I 1907 startet Cathrineholm  opp emaljeproduksjon, og oppnådde umiddelbart suksess med dette.
I 1954 kontaktet Cathrineholm Grete Prytz Kittelsen vedrørende et ønsket samarbeid, som i 1957 fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Flere av produktene fra Cathrineholm vant gullprisen ved den internasjonale kunst og arkitekturutstilling, «Triennalen», i Milano.

Cathrineholm var en stor bidragsyter til å definere det skandinaviske uttrykket på 60-tallet, men designet oppleves fremdeles i dag som like relevant, frisk og toneangivende.